أخـر المقالات

الثلاثاء، 2 يونيو 2015

طريقة التقديم وامتحان بنك QNB

-#-#
-#-#




________________________________________________

اولا طريقة التقديم
التقديم باليد في ال head office علي طول في 5 شارع شامبليون وسط البلد اضمن وهما بيخدوا السي في علي طول

_______________________________________________________________________
ثانيا الامتحان
ممكن تدرب علي المتحان من الروابط دي
1_

2_ 
متحان QNB الشكل الجديد
الامتحان بيكون في شارع شامبيلون ..مش في الجامعة الامريكية زي الاول
بيجي لك في الرسالة من البنك انه ساعة ونص بس اللي امتحن بيقول انه 32 دقيقة فقط ...
الامتحان جزئين ...
الاول 9 قطع علي كل قطعة 4 اسئلة تشوزات ..قطع بالانجلش عن خدمة العملا ...والموظفين ..الخ .
الجزء التاني ...اسئلة احصائية ...5 اشكال رسومات وجداول ورسوم بيانية
وعليهم 36 سؤال ...
زي نسبة المبيعات ..المتوسط ..اعلي نسبة ..اقل نسبة ...
زي عدد الكياومترات ...المساافات بين المدن ...اللتر بيعمل كام ميل ..يبقي مسافة اد ايه ...
الامتحان اعتقد انه شبه الاهلي المصري ...
____________________________________________________________

الإمتحان 36 سؤال إنجليش 4 اسئلة على كل قطعة واختيارات ( صح وغلط ومش عارف grin رمز تعبيري ) وده مخصص له 12 دقيقة فقط للحل grin رمز تعبيري ما يكفوش لقراءة القطع اصلا
الجزء الثاني 35 سؤال احصائي ومخصص ليهم 20 دقيقة فقط
كل جزء له شيت إجابة تظلل الدائرة المخصصة للإختيار وبوكليت فيه الأسئلة وبيكون اول صفحتين في كل بوكليت عبارة عن مثال بدون درجات عشان تعرف الإمتحان طبيعته ماشية ازاى وبيقولولك حل المثال وممنوع تقلب اول صفحتين بدون ما كله يخلص حل المثال ويسمحولك بده

جزء الإحصاء بيكون عبارة عن 8 او 9 أشكال بيانية والأسئلة اجابتها في المعلومات المتاحة في الأشكال دي وبيكون آخر صفحة من البوكليت دوبل تفتحها بحيث تفضل الأشكال ظاهرة قدامك مع الأسئلة وانت بتقلب في بقية البوكليت عادي مش تضطر تقلب كل شوية عشان تشوف الرسمة مع السؤال
كانت الأشكال عبارة عن سعر بيع بعض الكتب وعمولة البيع عليه وكده ،، وواحد خاص ببعض المدن والمسافات فيما بينها عبارة عن شكل مدرج " سلم " وده كان اصعبهم عشان تحدد المسافة بين كل مدينة والثانية ايه ومعظم الأسئلة عليه grin رمز تعبيري ،، شكل تاني كان عبارة عن دائرة متقسمة لشرائح وكل شريحة بتمثل نسبة معينة من بواقي ملابس على ما أتذكر ما اتباعتش ،، وشكل عن مبيعات خلال شهور ومطلوب فيه متوسطات في الغالب ،، وشكل عن سلع معينة وإجمالي مبيعاتها برده وعليه بعض الأسئلة 

في الغالب الناس مش هتوصل لحل نصف عدد الأسئلة في كل جزء الا لو كانت عارفة محتواه من البداية لأن كله بيدخل يتصدم بالشكل الجديد ،، ده شئ عادي جدا وما يخضش كلنا كنا طالعين بنضرب كف على كف اللى حل 10 اسئلة من اصل 35 واللى حل أقل واللى حل أكثر 
التصحيح مش ماشي بنظام جبت كام نسبة مئوية او عدد درجات ،، التصحيح ماشي بنظام ال Benchmark وده إتجاه حديث في التصحيح باين grin رمز تعبيري المهم اني كنت متوقع إني سقطت لكن لقيتهم كلموني في نفس اليوم عشان اعمل انترفيو تاني يوم ولما رحت ما لقيتش حد هناك وشوفت مسئول من الإثنين اللى كانوا بيراقبوا علينا وسألته على نظام التصحيح ماشي ازاى فقالي Benchmarking قلتله على أى اساس طيب ايه العوامل ،، قالي هو بتتقيم حليت قد إيه صح في وقت قد ايه وصراحة انا ما استغربتش لأني ما حليتش ولا سؤال غلط تقريبا لأن انا أى سؤال ما كنتش متأكد منه كنت بأسيبه مش بأضيع وقت فيه واروح للسؤال اللى بعده عشان ضيق الوقت .
بالتوفيق للجميع ،،،

جزء الإحصاء بيكون عبارة عن 8 او 9 أشكال بيانية والأسئلة اجابتها في المعلومات المتاحة في الأشكال دي وبيكون آخر صفحة من البوكليت دوبل تفتحها بحيث تفضل الأشكال ظاهرة قدامك مع الأسئلة وانت بتقلب في بقية البوكليت عادي مش تضطر تقلب كل شوية عشان تشوف الرسمة مع السؤال
كانت الأشكال عبارة عن سعر بيع بعض الكتب وعمولة البيع عليه وكده ،، وواحد خاص ببعض المدن والمسافات فيما بينها عبارة عن شكل مدرج " سلم " وده كان اصعبهم عشان تحدد المسافة بين كل مدينة والثانية ايه ومعظم الأسئلة عليه grin رمز تعبيري ،، شكل تاني كان عبارة عن دائرة متقسمة لشرائح وكل شريحة بتمثل نسبة معينة من بواقي ملابس على ما أتذكر ما اتباعتش ،، وشكل عن مبيعات خلال شهور ومطلوب فيه متوسطات في الغالب ،، وشكل عن سلع معينة وإجمالي مبيعاتها برده وعليه بعض الأسئلة 
في الغالب الناس مش هتوصل لحل نصف عدد الأسئلة في كل جزء الا لو كانت عارفة محتواه من البداية لأن كله بيدخل يتصدم بالشكل الجديد ،، ده شئ عادي جدا وما يخضش كلنا كنا طالعين بنضرب كف على كف اللى حل 10 اسئلة من اصل 35 واللى حل أقل واللى حل أكثر 
التصحيح مش ماشي بنظام جبت كام نسبة مئوية او عدد درجات ،، التصحيح ماشي بنظام ال Benchmark وده إتجاه حديث في التصحيح باين grin رمز تعبيري المهم اني كنت متوقع إني سقطت لكن لقيتهم كلموني في نفس اليوم عشان اعمل انترفيو تاني يوم ولما رحت ما لقيتش حد هناك وشوفت مسئول من الإثنين اللى كانوا بيراقبوا علينا وسألته على نظام التصحيح ماشي ازاى فقالي Benchmarking قلتله على أى اساس طيب ايه العوامل ،، قالي هو بتتقيم حليت قد إيه صح في وقت قد ايه وصراحة انا ما استغربتش لأني ما حليتش ولا سؤال غلط تقريبا لأن انا أى سؤال ما كنتش متأكد منه كنت بأسيبه مش بأضيع وقت فيه واروح للسؤال اللى بعده عشان ضيق الوقت .
بالتوفيق للجميع ،،،

_________________________________________________________________________________________

الامتحان القديم



( امتحان البنك الاهلى القطرى QNP ) 
** نبتدى بالنصائح المهمة جدا جدا جدا 

- وقت الامتحان ضيق اووووووووى انت بتمتحن فى 119 سؤال وخطاب فى 3 ساعات فمافيش وقت تفكر كتير 
- الى ما تعرفوش اجلة لاخر الوقت ولازم تقسم الامتحان او الاسئلة ال 6 بتاعتو انا عن نفسى بدات بالمعلومات العامة وبعدين الاى كيو وبعدين المواقف وبعدين الخطاب وبعدين المحاسبة والاقتصاد واخر حاجة الانجليزى وكل واحد يبدى بالاسهل بالنسبة لة وزى ما هو عايز طبعا 

- لو انت تجارة عربى يبقى نصيحة تذاكر الحاجات الى حقولك عليها بالانجليزى وبس ماتحولش تقرى عنها كتير بالعربى وكمان لازم تدور على اكتر من كلمة لنفس المصطلح من على النت 

- لازم تهتم اوى اوى بموضوع المصطلحات دة لان فعلا الامتحان بيبقى فية كتير اوى كلمة مختلفة عن الى موجودة حتى فى كتب تجارة انجليزى 

الامتحان مش سهل ومش صعب لاكن والله لو حد ذاكر كويس اوى حينجح بسهولة جدا فى الامتحان دة 

* انا حقولك ازاى تذاكر كل جزء ومنين 

* الجزء الاول : المحاسبة والاقتصاد والتسويق :-
_________________________________ 

ذاكر كويس اوى اوى مذكرة الاستاذ سليمان مش حيكون منها كل الامتحان لاكن طبعا حيجى منها اسئلة كتير 
وجمع كل الاسئلة الى اتقالت فى امتحان البنك من موضوعات الناس المحترمة على النت وركز اوى على كل اسئلة بنك مصر لان بنك مصر برضو فى الجامعة الامريكية فبرضو حتلاقى اسئلة مشابهة جدا وبنفس النمط ومتكررة احيانا 

* الجزء التانى : الانجليزى :-
___________________

بص الانجليزى مش صعب خالص والله هو اى نعم اسئلة تويفل بس مش بصعوبة التويفل الى موجودة على النت اهتم بالزمن ماضى ولا مضارع واهتم مفرد ولا جمع كدة وحل بظرية الاستبعاد ودى مهمة جدا وبتنجز لو انت مش فاهم معنى الجملة فكك اشتغل بالاستبعاد يعنى شوف الاختيارات الاربعة حتلاقى منهم اتين ماينفعوش خااالص وحتلاقى نفسك بتختار من 2 بدل 4 ودة طبعا حيبقى سهل حتلاقى على المنتدى اعضاء كاتبين اسئلة امتحان بنك مصر والاسئلة الى جت مشابهة جدا جدا جدا جدا فى درجة الصعوبة والقواعد والنمط

* الجزء الثالت : اسئلة ال IQ :-
_____________________

بس ياسيدى ال IQ الغرض منو فى الامتجان دة الغرض منو بالتاكيد مش انو يركز على اختبارات الذكاء زى ما هو متعارف علية فى الاسئلة دى لاكن الغرض انو بيقيس المهارات الرياضية بتاعتك فى الاسئلة دى يعنى حتلاقى الاسئلة كلها مسائل انت تحولها لمعادلة بمجهول واحد وتحلها وكل النمط دة وحلو اوى وسهل اوى لو اتعودت على دة 
والنوع التانى من الاسئلة دة التسلسل العددى وجت نقطة واحدة بس من النوع دة 

* الجزء الرابع : المعلومات العامة :-
________________________ 
ودة اسهل جزء واكتر جزء مضمون لانهم كلهم معروفين وموجدين على المنتدى وانا حقولهم كلهم 

* الجزء الخامس : المواقف :-
___________________

9 مواقف بتكتب موافق ولا لا ولو مش مواقف حتقول لية ودة سهل جدا لان الاجابات بتاعتو ممكن جدا تكتبها من سياق السؤال 

* الجزء السادس : الخطاب :-
____________________ 

اكتب خطاب لعميل تبلغة ب منتج من منتجات البنك تحاول تقنعة بية 

** وهكتب لكم دلوقتى اسئلة بعينها من الجزء الاول ودول تحفطهم زى اسمك لانها جت بالنص 
السؤال الاول 45 سؤال محاسبة واقتصاد وتسويق 

1- حساب ايرادات انت قمت بتحصيلة وتسجيلة كمان هو ,.............. ايرادات 
( نقدية – مستحق - مقدم - غير مكتسبة ) انا اخترت غير مكتسب 
2- حساب ايراد او مصروف قمت بتحصيلة او دفعة لاكن انت لسة ما اخدت الفلوس او دفعتها ........... ايراد او مصروف ( طبعا هو مكتسب ) 
3- مسائلة بسيطة اوى اوى اوى المطلوب منك تكتب الايرادات من المبيعات بعد الضريبة 

بص بقى هنا حجيب لك المبيعات والمرتجع ومصاريف وفوائد وملبغ الضريبة طنت حتحسب المعادلة بالشكل دة 

المبيعات + المرتجع من المبيعات = صافى المبيعات 

صافى المبيعات –( كل المصاريف + الفائدة )= المبيبعات قبل الضريبة 
المبيعات قبل الضريبة * نسبة الضريبة = مبلغ الضريبة 
المبيعات قبل الضريبة – مبلغ الضريبة = صافى المبيعات بعد الضريبة 

4- مسائلة سهلة اوى اوى بيقولك شركة عندها مثلا 100 مليون سهم الاسهم المصدرة منهم مثلا 800 مليون وسهم الخزينة 500 مليون والشركة وزعت ارباح ب2 مليون جنية يبقى حصة السهم من الاباح كام 

هنا بقى هو عايز يعرف انت فاهم الارباح بتاعت الاسهم بتتوزع ازى ولا لا ؟؟ لان هو بيلخبطك بالطريقة دى لان النوع الوحيد الى بيتوزع الارباح علية هى الاسهم المصدرة بس فانت حتاخد 800/ 2 = الناتج هو دة ربح السهم الواحد 

5- سؤال عن شروط المنافسة الكاملة 
6- فى حالة انخفاض الطلب الكمية المطلوبة حتقل ودة حيخلى السعر ( يقل – يزيد – ثابت ) طبعا حيقل
7- عند قيام الحكومة بوضع سعرجبرى لسلعة يسمى هذا ( تثبيت السعر )
8- ميزان التجارة هو جزء من ( ميزان المدفوعات ) 
9- اسلوب الشركة تستخدمة علشان تعرف الناس بالمنتجات وتعرف الناس بيها ( الداعية ) 
10- اغلى انواع التسويق هو ( الاعلان ) 
11- سؤال عن مزيج الداعية 
12- اسهم الخزينة تؤثر على ( حقوق الملكية ) 
13- فى حالة قيام الشركة بالتصفية يحصل على مستحقاتة اولا ( حملة السندات ) 
14- اذا كان العميل مقتنع بان كل ما السعر زاد بتاخد جودة افضل فزيادة السعر يعتى ( الجودة الاعلى ) 
15- قرار شراء الة جديدة دة قرار ( تمويلى ) وليس استثمارى او تشغيلى 
16- اية الحاجة الى تعملها تضمن ولاء العميل وقيامة بالشراء مرة اخرة ( خدمة ما بعد البيع ) 
17- فى حالة عدم توزيع الارباح المحتجزة بتكون فى جانب ( الاصول – الخصوم – ) طبعا هى خضوم لاكن لو الشركة وزعت منها ارباح حتكون اصول 
18- اخلاقيات الاعمال هى ( سلوك الاعمال ) 
19- الاصل الذى ليس لة اهلاك هو ( الاراضى ) 
20- لو تم بيع الة حيؤثر دة على ( مصروف الاهلاك ) 
21- الحساب الذى لا يطهر فى ميزان المراجعة هو ( مخزون اخر المدة ) 
22- تقاطع الطلب مع العرض السعر دة اسمو ( سعر التوازن ) انا مش متاكد من صيغة السؤال دة لاكن هى حاجة قريبة جدا من دة 
23- الشركة التى يملكها شخص واحد تسمى ( منشاءة فردية )
24- الشركة التى تخصع لرقابة الحكومة والبورصة هى ( شركة المساهمة ) 
طبعا دى الاسئلة الى انا قدرت افتكرها لازم بقى كل واحد طبعا يرتجم الاسئلة دى كويس اوى ويجيب اكتر من كلمة لنفس المصطلح
السؤال التانى الانجليزى 40 سؤال (20 سؤال اخيارات و20 جملة وتحت اربع كلمات خط وانت تطلع الكلمة الغلط ) 

افتكر انها جت النهارده في الامتحان وكانت في امتحانات التويفل ال لينكاتهم هنا في البيدج
ودي اجابتهم من وجهة نظري وكل حد يحل الحل ال هو مقتنع بيه 
1-………………range in color from pale yellow to
bright orange.
(A) Canaries which
(B) Canaries
(C) That canaries
(D) Canaries that are

Answer is B) Canaries

2-………………….a tornado spins in a
counterclockwise direction in the northern
hemisphere, it spins in the opposite
direction in the southern hemisphere.
(A) However
(B) Because of
(C) Although
(D) That

Answer is C) Although

3- The Caldecott Medal,………….for the best
children's picture book, is awarded each
January.
(A) a prize
(B) which prize
(C) is a prize which
(D) is a prize

Answer is A) a prize

4-………………………seasonal rainfall, especially in
regions near the tropics, is winds that blow
in an opposite direction in winter than in
summer.
(A) Causing
(B) That cause
(C) To cause
(D) What causes

Answer is (D) What causes

5. The extinct Martian volcano Olympus
Mons is approximately three times as
………………………. Mount Everest.
(A) high
(B) high as is
(C) higher than
(D) the highest of

Answer is (D) the highest of

6- The flight instructor,…………………..
at the air base,
said that orders not to fight had been
given.
(A) when interviewed
(B) when he interviewed
(C) when his interview
(D) when interviewing

Answer is (A) when interviewed

7. In the northern and central parts of the
state of Idaho…………………..
and churning rivers.
(A) majestic mountains are found
(B) found majestic mountains
(C) are found majestic mountains
(D) finding majestic mountains

Answer is (A) majestic mountains are found

8. Only when air and water seep through its
outer coat……………………
(A) does a seed germinate
(B) to the germination of a seed
(C) a seed germinates
(D) for a seed to germinate

Answer is (A) does a seed germinate

9- The horn of the rhinoceros consists of a
cone of tight bundles of keratin……………from
the epidermis.
(A) grow
(B) grows
(C) growing
(D) they grow

Answer is C) growing

10- Most species of heliotropes are weeds,………………..of them are cultivated.
(A) some
(B) but some
(C) for some species
(D) some species

Answer is B) but some

11-- …………………of precious gems is determined by
their hardness, color, and brilliance.
(A) The valuable
(B) It is the value
(C) It is valuable
(D) The value

(D) The value

اسئلة انجليزى مشابهه ولكن مش هيا طبعا اللى جت حاولو تشوفوا الغلط ف الجرامر مثلا لو هيا جمع ومتعامل مع الفعل ع اساس انو مفرد لو هيا الكلمة نفسها ممكن يكون متكلم ف اول الجملة على اونو مضارع ويجبلك فعل ف الاخر ماضى يبقوا هوا ده الغلط ,, فى الاول وفى الاخر لازم مراجعة جرااااااااااامر كويس قبل اى حاجة ومتركزوش على معنى الكلام على قد ماتمسكو الكلام اللى تحتيه خط وتشوفوا غلط انشائيا ف ايه ,, وبالتوفيق ودعوااتكوووووو 

Painters of the early twentieth century who were known primarily for they colorful landscapes, the Group of Seven changed is name to the Canadian Group of Painters in 1933.

Most animals have nervous systems, sense organs, and specialized modes of locomotion, and are capable of securing, ingesting, and to digest food.

The cork oak tree has a layer of cork several inches thickness that can be stripped every ten years

. Inflation, interest rates, and overall economic activecan be governed by the United States Federal Reserve’s decision to adjust the supply of money to the economy

. Free radicals of oxygen, which commonby-products of metabolic processes in the body, are capable of causing tissue damage.

By 1830 the glass industry in the United States had become too well established that the country no longer needed to depend on imported glass.

. Free land, cheaply transportation, and powerfully persuasive railroad advertising all helped flood the western part of the United States with farmers in the nineteenth century.

Coral formations have known as fringing reefs are located close to shore, separated from land only by shallow water

For a seagoing, cargo-carrying sailing vessels, the clipper ship was remarkably fast

Visibly only through large telescopes, Pluto has a yellowish color, which indicates that there is very little atmosphere
.
. Diamond is the hardest known substance, so diamonds can be cut only by another diamonds.
.

The International Monetary Fund was created in a effort to stabilize exchange rates without interfering with the healthy growth of trade.

Butterflies and moths undergo complete metamorphosis, them changing from caterpillar to adult via one intermediate stage, the pupa

Thousands of meteorite hit Earth each year, but most fall into the sea or in remote areas and are never recovered

Alaska become the forty-ninth state in 1959,and Hawaii became the fiftieth state lately that year.

A sponge feeds itself by drawing water through tiny pores on its surface, filtering out food particles, and then expel the water through larger vents

Toward the end of his life, John Singer Sargent returned to the painting of landscapes and the use of watercolors, of which he excelled.

Pythons differ than most other snakes by having two well developed lungs rather than a much smaller left lung or no left lung at all.

. Weighing amongtwo to five kilograms in adults, the skin is the largest organ of the human body.

Rodents dwell in various habitat, some species being aquatic, some terrestrial

The nectar of flowers are ingested by worker bees and converted to honey in special sacs in their digestive systems..

Lucid dreaming, the ability dreamers to become aware of and to control their dreams while dreaming, is the focus of some current psychological research.

The sensation of sound is produced how vibrations transmitted through the air strike the eardrum.

The musical tone of an electric guitar is created not by the resonance of the body of the guitar but by electronicallyamplification

Considered one of the most beautiful of the fine art, ballet is a combination of dance and mime performed to music

The gray scale, a progressive series of shades ranging from black to white, is used in computer graphics _____ detail to graphical images

(A) added
(B) to add
(C) are added
D) and add
.By _____ excluding competition from an industry, governments have often created public service monopolies

A) they adopt laws
(B) laws are adopted
(C) adopting laws
(D) having laws adopt

skeleton of an insect is on the outside of its body._____
(A) Its
(B) That the
(C) There is a
D) The(

Lenses, _____, are used to correct imperfection in eyesight
(A) are the forms of glasses and contact lenses
(B) in the form of glasses and contact lenses
(C) glasses and contact lenses which form
(D) glasses and contact lenses may be formed

In eighteenth-century North American, printed engravings provided____ rococo style
(A) the most manifestation widespread
(B) manifestation widespread the most
(C) the widespread manifestation most
(D) the most widespread manifestation

In the Arctic tundra, ice fog may form under clear skies in winter, ____ coastal fogs or low stratus clouds are common in summer

.
(A) because of
(B) whereas
(C) despite
(D) that

On attaining maximum size, ___ by drawing itself out and dividing into two daughter amoebas, each receiving identical nuclear materials.

(A) the reproduction of the amoeba
(B) the amoeba, which reproduces
(C) reproducing the amoeba
(D) the amoeba reproduced

. For the advertiser, one of the greatest appeals of radio is ____ an audience all day long.

(A) that it has

(B) that to have
(C) to have it
(D) having it

Charles Schulz’s comic strip, “Peanuts,” features children who make ____ about life

(A) funny, wise statement that
(B) which funny, wise statements
(C) statements are funny but wise
(D) funny but wise statements

One of the major rivers of the western United States, ____ flows for some 1,5000 miles from Colorado to northwestern Mexico

(A) it is the Colorado River
(B) the Colorado River which
(C) and the Colorado River
(D) the Colorado River.

In art, the tendency of gouache colors to lighten on drying makes ___ a wide range of pearly or paste-like effects

(A) it is possible
(B) possible
(C) possible to be
(D) it possible the

. Isabel Bishop was one of many American artists ___ by the government during the Depression years on various federal art projects

(A) employed
(B) whose employment
(C) to employ
(D) had been employed

Outbreaks of diseases in trees commonly occur _____ stressed because of drought or other environmental factors

(A) as forests that become
(B) in forests become
(C) that become forests
(D) when forests become

To break thick ice, an icebreaker boat moves fast enough to ride up on the ice, ____ under its weight

(A) so then breaks
(B) when breaks it
(C) which then breaks
(D) for which then breaks

. Cholesterol is present in large quantities in the nervous system, where ____ compound of myelin.

(A) it a
(B) a
(C) being
(D) it is a

السؤال التالت ال IQ 15 سؤال 

زى ما قولتكم قبل كدة الاسئلة دى عايزة تقيس قدرتك الرياضية يعنى علشان تحل السؤال دة كويس اووووى لازم تتمرن كويس اوى على توعية المسائل دى انا لاسف مش فاكر غير 3 بس منهم وفاكر حاجات تاينة انا حلتها كدة بالحظ علشان الوقت حقولكم عليهم بس المهم 

ركز كويس اوووووى على الاسئلة الى بتحولها لمعادلة ذات مجهول واتمرن عليهم كويس اوى 

HOW many minutes is it before 12 noon if 48 minutes ago it was twice as many minutes past 9 am?

الحل You first need to convert everything to minutes:
12noon = 12 x 60 = 720 minutes
9 am =9 x 60 = 540 minutes
Let x= number of minutes before noon
Thetime now is 12 noon -x = 720 -x minutes
48minutes ago it was 720-x-48
720 -x- 48 = 540 + 2x
720-48-540= 3x
x = 44minutes 
It is44 minutes before noon, or 11:16 am

دة سؤال شبة الى جالى بالطبط لاكن الى جالى كان بيقولى ان من 68 دقيقة فاتو كان 3 مرات 

فات الحل حيبقى 

720-540-68- X=3X
112=4X
X=112/4= 28 

السؤال التانى بقى بيقولك مثلا يعنى لو D=4 ولو ال C = 3 ولو ال A = 5 
وبعد كدة بيكتب لك معادلة انت بتحول الحروف ل ارقام بس ركز كويس فى الاشارات والسالب لما بيدخل على القوس وكدة يعنى 
حكتب لكم واحدة شبها جدا 

DIDIIDID is to 49499494 as DIIDIIDD is to: 
a. 94494499 
b. 49949944 
c. 49499494 
d. 94944949 
e. 49944949

لاكن الى جت فى صورة معادلة 

• اذا كانت نسبة الرجال للسيدات فى فندق 3: 4 وموجود 20 ست يبقى فى كام راجل ؟؟
الرجال / السيدات = 3/ 4 اذن الرجال = 3×20 /4 =15 رجل 

سؤال شبة دة جدا ونفس الفكرة تقريبا 

سؤال شبة دة جدا لو انت فهمت دول حتحلة كويس اوووووووى 

In traveling from city a to city b, john drove for 1 hour at 50 mph and for 3 hours at 60 mph. What was his average speed for the whole trip? 
A. 50 
b. 53 1/2 
c. 55 
d. 56 
e. 57 1/2

(50*1+60*3)/4 hrs = 57.5 mph

Car X traveled from A to B in 30min . the first half of the trip was covered at 50mph , and the second half at 60mph
What was the average speed ?
1-200/11
2-400/11
3-500/11
4-600/11
5-700/11
Answer 4 from where please i want to know 
thanks at all

My solution:
Assume 60mph takes 16 min & 50mph takes 14 min ((60*16)+(50*14))/30 = ((6*16)+(5*14))/3 = 166/3 *4 = 664/12 
و الرقم ده قريب جدا من 600/11


انا لاقيت اجابه بس مش عارفه صح كدةولا ايه 
وهو ان average speed = 50*.25+60*.25/.5=55 ,واقرب حل ليها هو
600/11
وانا ضرب 0.25لان نصف الوقت الاول هو ربع ساعه 
وقسم على 0.5 لان الوقت الاجمالى نصف ساعة

Another solution

T -> time
D -> distance
V - > velocity
عندنا المسافة الكلية=? D
والسرعة الكلية اللى هو عايزها=? V
والزمة الكلى نص ساعة T =.5
عندنا مسافيتن هنقسمهم لمنطقتين
V1 =50
D1 =?
T1=?
V2 =60
D2=?
T=?
احنا دلوقتى عايزين نحدد احنا عايزين ايه
عايزين السرعة الكيفة اللى هيا V
V = D/T 
واحنا عندنا T
يبقى نحسب ال D
D = D1 + D2
عشان نحسب D1
يبقى نحسب T1
وهى الوقت اللى مشيه السائق فى اول مسافة احنا مش عارفين هو مشى مسافة اد ايه ولا وقت اد ايه بس عندنا الوقت الكلى 
وهو مشى المسافتين بسرعتين
لو جيبنا النسبة بين السرعتين 50 و 60
عندنا الوقت .5
يعنى لو قسمنا الوقت ل 11 جزء
يبقى اول مسافة 5 اجزاء والمسافة التانية 6 اجزاء
T1= 5/11 * 1/2 = 5/22
T2 = 6/22
T = T1 + T2 = 11/22 = 0.5
يعنى نص ساعة ودا صح
كده فاضل نجيب المسافة الاولى والتانية
D1 =V1* T1= 50*5/22= 250/22
D2=360/22
D = D1 +D2=305/11
V / T = 305/(11 * .5 ) = 610/11

سورى الحل فى غلطة انه بيقول نص المسافة بالسعرة الاولى والنص بالسعة التانية يبقى 
كده d1 = d2
نحسبها تانى هيا هتفرق فى الزمن بتاع الاول والتانى اننا هندبل الزمنين عشان يبقى المسافتين قد بعض 
t1 = 6/22
d1 = 6*50/22 = 150/11
d = 2*d1= 300/11
v = 300/11/2 = 600/11

وبعد كدة كان متسسلة عددية بس انا للا سف مش فاكرها لاكن انا حاسس انى شوفتها على النت حكتبها يمكن حد يعرف يجبها ويقولنا عليها 

36,72,??,?? , 188,……..

انا بصراحة مش فاكر بعد ال 188 فية اية لاكن ممكن حد يكون شفها على النت ويعرف يجاوب عليها ويكملها 

السؤال الرابع بقى معلومات عامة 10 اسئلة 

البرادعى اخد جائزة نوبل امتى 2005
عدد شبكات الاتصالات فى مصر 4 ( موبينل – اتصالات – فوادفون – المصرية للاتصالات ) 
عدد مرشحين الرئاسة فى 2012 ( 14 )
الكوكب الذى خرج من المجموعة الشمسية هو بلوتو 
البنك المسؤل عن البنوك هو البنك المركزى 
اطول مبنى موجود فى دبى 
البحر الميت موجود فى الاردن 
رئيس السودان هو عمر البشير ( ركز اوى فى ناس قالت انو بيسائل على رئيس جنوب السودان والاجابة حتكون ولا واحد ) 
اطول نهر فى العالم نهر النيل 

اعمق نهر فى العالم الامازون 

* السؤال الخامس بقى المواقف 9 مواقف :-
_______________________________

بص يا سيدى المواقف سهلة لاكن محتاجة تركيز لان المواقف حتكون فى صيغة انت موافق ولا لا ولو غير موافق حتقول لية 

1- لو انت شوفت زمايلك فى اجتماع عملو حاجة غلط حتقوم وتمشى 
2- سؤال فى ما معناة انك مثلا لو لقيت سلم حتطلع وتكتشف ولا لا 
3- انت حتفضل لاطول وقت ممكن قاعد مع العميل تجاوب على الاسئلة وتقولة على المزايا صح ولا لا 
4- الحلول التقليدة هى افضل الحلول دايما لحل المشاكل 
5- لو انت عندك خطة مش بتلتزم بيها وبتعمل حاجة مختلفة غير الخطة بتاعتك موافق ولا لا 
6- لو شوفت حد من زمايلك بعت ورقة فى حاجة غلط لعمل حتسكت 
7- انت متمسك برايك ولا لا 

فى موقف بقى خد بالك منو لان انا محتار فية ومش عارف اية الصح سؤال بيقولك 

التملق للمدير يضع عليك مسؤليات عظيمة ووبيكمل باقى الجملة 

انا شايف ان التملق للمدير يعنى بالبلدى كدة انك بتحور علية او انك يعنى بتتملحس لة الشخصبة دى يعنى

انا شوفت ان دى مش حاجة كوبسة فقولت غير موافق ترجمة كملة تتملق دى بقى الى فيها المشكلة هى مكتوبة فى الامتحان CLIMBING انا ترجمتها كدة على فكرة باقى الجملة يلخلبط يحسسك انها حاجة صح وانت اكيد حتقول موافق فاهمنى لاكن معنى الكملة يلخلط فركز كويس اوى 

دى المواقف الى قدرت افتكرها 

* السؤال السادس بقى الخطاب :-
________________________ 

اكتب خطاب لعميل تقنعة بمنتج من منتجات البنك وتتكلم معاة عن مزاياة وتتكلم عن باقى منتجات البنك 

نصيحة انك تجهز صيغة وتحفظها زى اسمك وتكتبها وانشاء اللة ربنا يكرم بس المهم انك تكتب الخطاب الصيغة الرسمية زى ثانوية عامة كدة وانا حكتب لكم الملخص وزى ما انا كتبت بالطبط 

OCTOBER 20-10-2013

Mr/ mrs/ costumer name 
Job tittle 
Address
City 

وبعد كدة حتكتب باقى الخطاب بتاعتك عادى وركز على النقطة فى نهاية كل جملة والفاصلة والحاجات دى وطبعا ركز اوى اوى ان مايكونش فية اى اخطاء املائية وكمان ركز فى قواعد الجرامر ولو تعرف حد متمكن اوى فى الانجليزى خلية يشوف الخطاب بتاعتك ويعدلهولك 
دعواتكم
اخوكم احمد الجمال
-#-# -#-# -#-#
-#-#

3 تعليقات على " طريقة التقديم وامتحان بنك QNB "

لو سمحت هو ده امتحان 2015 ولا
ولو عايزه اذاكر يبقى كفايه الحاجات المكتوبه ولا فى مواقع تانيه اذاكر منها

لو سمحت هو ده امتحان 2015 ولا
ولو عايزه اذاكر يبقى كفايه الحاجات المكتوبه ولا فى مواقع تانيه اذاكر منها

هو ده الامتحان ولا اتغير